Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. ઉસ્સઙ્કિતસુત્તવણ્ણના

    2. Ussaṅkitasuttavaṇṇanā

    ૧૦૨. દુતિયે ઉસ્સઙ્કિતપરિસઙ્કિતોતિ ઉસ્સઙ્કિતો ચ પરિસઙ્કિતો ચ. અપિ અકુપ્પધમ્મોપીતિ અપિ અકુપ્પધમ્મો ખીણાસવો સમાનોપિ પરેહિ પાપભિક્ખૂહિ ઉસ્સઙ્કિતપરિસઙ્કિતો હોતીતિ અત્થો. વેસિયાગોચરોતિઆદીસુ વેસિયા વુચ્ચન્તિ રૂપૂપજીવિનિયો, તા ગોચરો અસ્સાતિ વેસિયાગોચરો, તાસં ગેહં અભિણ્હગમનોતિ અત્થો. સેસપદેસુપિ એસેવ નયો. તત્થ પન વિધવાતિ મતપતિકા. થુલ્લકુમારિકાતિ મહલ્લિકકુમારિકાયો.

    102. Dutiye ussaṅkitaparisaṅkitoti ussaṅkito ca parisaṅkito ca. Api akuppadhammopīti api akuppadhammo khīṇāsavo samānopi parehi pāpabhikkhūhi ussaṅkitaparisaṅkito hotīti attho. Vesiyāgocarotiādīsu vesiyā vuccanti rūpūpajīviniyo, tā gocaro assāti vesiyāgocaro, tāsaṃ gehaṃ abhiṇhagamanoti attho. Sesapadesupi eseva nayo. Tattha pana vidhavāti matapatikā. Thullakumārikāti mahallikakumārikāyo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. ઉસ્સઙ્કિતસુત્તં • 2. Ussaṅkitasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. સારજ્જસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Sārajjasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact