Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સુત્તનિપાતપાળિ • Suttanipātapāḷi

    ૧૦. ઉટ્ઠાનસુત્તં

    10. Uṭṭhānasuttaṃ

    ૩૩૩.

    333.

    ઉટ્ઠહથ નિસીદથ, કો અત્થો સુપિતેન વો;

    Uṭṭhahatha nisīdatha, ko attho supitena vo;

    આતુરાનઞ્હિ કા નિદ્દા, સલ્લવિદ્ધાન રુપ્પતં.

    Āturānañhi kā niddā, sallaviddhāna ruppataṃ.

    ૩૩૪.

    334.

    ઉટ્ઠહથ નિસીદથ, દળ્હં સિક્ખથ સન્તિયા;

    Uṭṭhahatha nisīdatha, daḷhaṃ sikkhatha santiyā;

    મા વો પમત્તે વિઞ્ઞાય, મચ્ચુરાજા અમોહયિત્થ વસાનુગે.

    Mā vo pamatte viññāya, maccurājā amohayittha vasānuge.

    ૩૩૫.

    335.

    યાય દેવા મનુસ્સા ચ, સિતા તિટ્ઠન્તિ અત્થિકા;

    Yāya devā manussā ca, sitā tiṭṭhanti atthikā;

    તરથેતં વિસત્તિકં, ખણો વો 1 મા ઉપચ્ચગા;

    Tarathetaṃ visattikaṃ, khaṇo vo 2 mā upaccagā;

    ખણાતીતા હિ સોચન્તિ, નિરયમ્હિ સમપ્પિતા.

    Khaṇātītā hi socanti, nirayamhi samappitā.

    ૩૩૬.

    336.

    પમાદો રજો પમાદો, પમાદાનુપતિતો રજો;

    Pamādo rajo pamādo, pamādānupatito rajo;

    અપ્પમાદેન વિજ્જાય, અબ્બહે 3 સલ્લમત્તનોતિ.

    Appamādena vijjāya, abbahe 4 sallamattanoti.

    ઉટ્ઠાનસુત્તં દસમં નિટ્ઠિતં.

    Uṭṭhānasuttaṃ dasamaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. ખણો વે (પી॰ ક॰)
    2. khaṇo ve (pī. ka.)
    3. અબ્બૂળ્હે (સ્યા॰ પી॰), અબ્બુહે (ક॰ અટ્ઠ॰)
    4. abbūḷhe (syā. pī.), abbuhe (ka. aṭṭha.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / સુત્તનિપાત-અટ્ઠકથા • Suttanipāta-aṭṭhakathā / ૧૦. ઉટ્ઠાનસુત્તવણ્ણના • 10. Uṭṭhānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact