Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૮૩. વાલોદકજાતકં (૨-૪-૩)

    183. Vālodakajātakaṃ (2-4-3)

    ૬૫.

    65.

    વાલોદકં અપ્પરસં નિહીનં, પિત્વા 1 મદો જાયતિ ગદ્રભાનં;

    Vālodakaṃ apparasaṃ nihīnaṃ, pitvā 2 mado jāyati gadrabhānaṃ;

    ઇમઞ્ચ પિત્વાન રસં પણીતં, મદો ન સઞ્જાયતિ સિન્ધવાનં.

    Imañca pitvāna rasaṃ paṇītaṃ, mado na sañjāyati sindhavānaṃ.

    ૬૬.

    66.

    અપ્પં પિવિત્વાન નિહીનજચ્ચો, સો મજ્જતી તેન જનિન્દ પુટ્ઠો 3;

    Appaṃ pivitvāna nihīnajacco, so majjatī tena janinda puṭṭho 4;

    ધોરય્હસીલી ચ કુલમ્હિ જાતો, ન મજ્જતી અગ્ગરસં પિવિત્વાતિ.

    Dhorayhasīlī ca kulamhi jāto, na majjatī aggarasaṃ pivitvāti.

    વાલોદકજાતકં તતિયં.

    Vālodakajātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. પીત્વા (સી॰ પી॰)
    2. pītvā (sī. pī.)
    3. ફુટ્ઠો (સી॰ સ્યા॰), મુટ્ઠો (ક॰)
    4. phuṭṭho (sī. syā.), muṭṭho (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૮૩] ૩. વાલોદકજાતકવણ્ણના • [183] 3. Vālodakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact