Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
૩. વસ્સૂપનાયિકક્ખન્ધકં
3. Vassūpanāyikakkhandhakaṃ
વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથાવણ્ણના
Vassūpanāyikānujānanakathāvaṇṇanā
૧૮૪. વસ્સૂપનાયિકક્ખન્ધકે ઇધ-સદ્દો નિપાતમત્તોતિ ઓકાસપરિદીપનસ્સપિ અસમ્ભવતો અત્થન્તરસ્સ અબોધનતો વુત્તં. અપરજ્જુગતાય અસ્સાતિ ઇમિના અસમાનાધિકરણવિસયો બાહિરત્થસમાસોયન્તિ દસ્સેતિ. અપરજ્જૂતિ આસાળ્હીપુણ્ણમિતો અપરં દિનં, પાટિપદન્તિ અત્થો. અસ્સાતિ આસાળ્હીપુણ્ણમિયા.
184. Vassūpanāyikakkhandhake idha-saddo nipātamattoti okāsaparidīpanassapi asambhavato atthantarassa abodhanato vuttaṃ. Aparajjugatāya assāti iminā asamānādhikaraṇavisayo bāhiratthasamāsoyanti dasseti. Aparajjūti āsāḷhīpuṇṇamito aparaṃ dinaṃ, pāṭipadanti attho. Assāti āsāḷhīpuṇṇamiyā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૦૭. વસ્સૂપનાયિકાનુજાનના • 107. Vassūpanāyikānujānanā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથા • Vassūpanāyikānujānanakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથાવણ્ણના • Vassūpanāyikānujānanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / વસ્સૂપનાયિકઅનુજાનનકથાદિવણ્ણના • Vassūpanāyikaanujānanakathādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૦૭. વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથા • 107. Vassūpanāyikānujānanakathā