Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૦૩. વેરિજાતકં

    103. Verijātakaṃ

    ૧૦૩.

    103.

    યત્થ વેરી નિવિસતિ 1, ન વસે તત્થ પણ્ડિતો;

    Yattha verī nivisati 2, na vase tattha paṇḍito;

    એકરત્તં દિરત્તં વા, દુક્ખં વસતિ વેરિસૂતિ.

    Ekarattaṃ dirattaṃ vā, dukkhaṃ vasati verisūti.

    વેરિજાતકં તતિયં.

    Verijātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. નિવસતિ (સી॰ ક॰)
    2. nivasati (sī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૦૩] ૩. વેરિજાતકવણ્ણના • [103] 3. Verijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact